دوره 7، شماره 1 - ( 4-1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 66-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

A study of relationship between mental health and Quality of life in diabetes patients. 3 2016; 7 (1) :57-66
URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-114-fa.html
بررسی رابطه سلامت روان و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت. توسعه پرستاری در سلامت. 1395; 7 (1) :57-66

URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-114-fa.html


چکیده:   (4356 مشاهده)

زمینه و هدف:‌ دیابت قندی یک بیماری متابولیک شایع است که روی وضعیت روانی، ارتباطات بین فردی، اجتماعی و خانوادگی و به طور کلی بهزیستی روانشناختی بیماران تأثیر منفی دارد. کیفیت زندگی و مهار سوخت و ساز قند خون دو شاخص مهم در درمان بیماری دیابت محسوب می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه کیفیت زندگی و سلامت روان بیماران دیابتی می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، از بین بیماران دیابتی مراجعه کننده به کلینیک‌های یاسوج تعداد 90 نفر در سال 95-1394 به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه کیفیت زندگی 36 سؤالی (فرم کوتاه) و پرسشنامه سلامت عمومی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش همبستگی اسپیرمن و آزمون T مستقل در نرم افزار SPSS نسخه 17 استفاده شد.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد بسیاری از حیطه‌های کیفیت زندگی با سلامت روان همبستگی معنی‌دار دارد. حیطه‌های عملکرد فیزیکی از کیفیت زندگی با 3 حیطه اضطراب، اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی همبستگی معنی‌دار نشان داد. حیطه سلامت روانی از کیفیت زندگی با حیطه علایم شبه جسمی از سلامت روان همبستگی معنی دار نشان داد (02/0> P) و در حیطه عملکرد اجتماعی از کیفیت زندگی با حیطه اختلال در عملکرد اجتماعی از سلامت روان همبستگی معنی‌دار مشاهده شد (02/0> P). از حیطه‌های سلامت روان، اضطراب با(006/0> P) و علایم شبه جسمی با (025/0> P). در زنان بیشتر از مردان ارتباط معنی‌دار نشان داده است و از حیطه‌های کیفیت زندگی عملکرد فیزیکی با (03/0> P) در مردان بیشتر از زنان و درد جسمی با (001/0> P) در زنان بیشتر از مردان معنی‌دار می‌باشد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه، دیابت بیماری مزمنی است که کیفیت زندگی و سلامت روان بیماران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از این رو توجه به ابعاد مختلف سلامت روانشناختی ضروری است و مداخلات مبتنی بر کیفیت زندگی می‌تواند مؤثرتر باشد.

واژه‌های کلیدی: سلامت روان، کیفیت زندگی، دیابت
متن کامل [PDF 418 kb]   (2883 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/9/24 | پذیرش: 1395/9/24 | انتشار: 1395/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb