دوره 9، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemi M, Sanagoo A, Jouybari L, Asadi L. The Study Of Home Remedy (Beliefs And Behaviors) Related To Mother And Infant Among Sistani People Living In Hosseinabad Village Of Bandarzag In Golestan Province. 3 2018; 9 (1) :37-46
URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-174-fa.html
کاظمی منیره، ثناگو اکرم، جویباری لیلا، اسدی لیلا. بررسی طب عامیانه (باورها و رفتارها) مادر و نوزاد در میان مردم سیستانی مقیم روستای حسین‌آباد بندرگز استان گلستان. توسعه پرستاری در سلامت. 1397; 9 (1) :37-46

URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-174-fa.html


چکیده:   (2614 مشاهده)
زمینه و هدف: استان گلستان به علت موقعیت خاص جغرافیایی خود از نظر درمان‌های خانگی بسیار غنی است. مردم سیستان ساکن این استان سابقه طولانی در استفاده از درمان های خانگی دارند. هدف این مطالعه بررسی طب عامیانه مردم سیستانی حسین آباد بندرگز استان گلستان در مورد درمان های خانگی مادر و نوزاد است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه با رویکرد اتنوگرافی پزشکی انجام شده است. با 48 نفر از درمانگران و ماماهای محلی و افرادی‌که تجربه مداوای با درمان‌های خانگی را داشتند و به روش گلوله برفی انتخاب شدند، مصاحبههای نیمه‌ساختار به عمل آمد. از مکتوبات و مشاهدات (انجام درمان‌های خانگی) نیز به عنوان منبعی برای اطلاعات استفاده شد. مصاحبه‌ها، دست نویس، کدگذاری و طبقه‌بندی و توصیف شدند.
یافته‌ها: گریه شیرخوار را با موی گربه و ورم ناف نوزاد را با سرمه درمان میکردند. برای درمان زخم پرینه مادر، دانه انار خشک را کوبیده به مادر می‌دادند تا خود را بشوید."تاسبی" ترکیبی مشتمل بر "قرص کمر، دانه جعفری، رازیانه، شوید، آرد و زردچوبه" را به مدت ده روز برای جلوگیری از کمر درد به زائو میدادند. برای رفع احتقان پستان، روغن را درون آتش می‌سوزاندند تا دود آن روی پستان را بگیرد. درمان های خانگی  بسیار متنوع بوده است که برخی از آنها خنثی، برخی مفید و برخی نیز مضر بوده اند.
نتیجه‌گیری: درمان های خانگی برگرفته از باورهای یک قوم در خصوص سلامتی و بیماری است و  می تواند نسل به نسل منتقل شود . گاهی ممکن است این شیوه ها به سلامت افراد کمک کند و یا آسیب بزند. باورها و رفتارهای سلامتی مفید را بایستی تقویت نمود و در غیر آن مانع گسترش باورهای نادرست بهداشتی شد.
متن کامل [PDF 422 kb]   (2316 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/4/13 | پذیرش: 1397/4/13 | انتشار: 1397/4/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb