دوره 9، شماره 2 - ( 12-1397 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mamshali L, Bazyar N, Gholi-Zadeh-Fard N, Sanagoo A, Jouybari L, Rezapour-Esfahani M. Evaluation of hopefulness in patients undergoing hemodialysis in Golestan University of Medical Sciences . 3 2019; 9 (2) :55-64
URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-207-fa.html
ممشلی لیلا، بازیار نادیا، قلی زاده فرد نیره، ثناگو اکرم، جویباری لیلا، رضاپور اصفهانی مونا. بررسی میزان امیدواری در بیماران تحت درمان با همودیالیز در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان. توسعه پرستاری در سلامت. 1397; 9 (2) :55-64

URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-207-fa.html


چکیده:   (2087 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماران همودیالیزی اختلالات شدیدی در زندگی روزمره خود دارند و امید به زندگی در آینده را از دست داده اند و این موضوع در بیماران دیالیزی مقوله ی مهمی است که باید در نظر گرفته شود، این مطالعه با هدف تعیین میزان امیدواری  در بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه  توصیفی  مقطعی  بر روی106 بیمار تحت درمان با همو دیالیز  به روش نمونه گیری آسان در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال1394انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات  از فرم ثبت اطلاعات مشخصات جمعیّت شناختی و و  از پرسشنامه امیدواری میلر برای سنجش امیدواری  استفاده  شد . داده های کمی پس از جمع آوری  با استفاده از  نرم افزار SPSSنسخه 16 و از آزمون های  t مستقل، اسپیرمن مورد تحلیل قرارگرفتند.
یافته‌ها: نتایج آزمون t مستقل نشان داد که امیدواری با جنسیّت، تأهّل و سکونت ارتباط آماری معناداری ندارد (05/0<P)
تحلیل واریانس یک راهه نیز نشان داد که بین مدّت دیالیز، قومیّت و تحصیلات با امیدواری ارتباط آماری معنا داری وجود دارد (05/0>P). هم چنین بین شغل و امیدواری ارتباط آماری معناداری وجود ندارد (05/0<P). میانگین و انحراف معیار میزان موفقیت بیماران تحت درمان با همودیالیز در سه سال گذشته، حال و سه سال اینده بر اساس نردبان به ترتیب 51/1±11/9، 28/2±56/7 و 73/2±78/6 بود. آزمون هم بستگی اسپیرمن نشان داد که بین تحصیلات با امیدواری ارتباط آماری معنا داری وجود دارد ولی با جنسیّت، قومیّت، مدت دیالیز، شغل و سکونت آرتباط اماری معنا داری وجود ندارد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین امیدواری کلی در بیماران در سطح مطلوب قرار دارد. امیدواری افراد معیار مهمی است که اثر بخشی مراقبت های بهداشتی را نشان می دهد، لذا با برگزاری کلاس های آموزشی برای افزایش سطح شناخت و آگاهی از بیماری خود و همچنین انجمن های خیریه برای کمک به افراد همودیالیزی بی بضاعت می توان به ارتقا در سلامت روان و میزان امیدواری آنها کمک نمود.
 
 
واژه‌های کلیدی: امیدواری، همودیالیز، بیمار
متن کامل [PDF 294 kb]   (901 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1398/1/25 | انتشار: 1398/1/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb