دوره 9، شماره 2 - ( 12-1397 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 87-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1635 مشاهده)
زمینه و هدف:‌ هدف پژوهش مقایسه ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی بود.
 مواد و روش‌ها: جامعه آماری شامل کلیه جوانان 18 تا 24 ساله شهر شاهرود بوده که از بین جوانان در دانشگاه­ها، تعدادی از اداره­جات و جوانان حاضر در مرکز بهداشتی 140 نفر از آنان به‌عنوان نمونه به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه­های استاندارد افسردگی بک، پرسشنامه سخت­رویی کوباسا و پنج عامل بزرگ شخصیت (Neo-Ffi) برای جمع­آوری داده­ها استفاده شده است.
یافته‌ها: برای بررسی داده­های پژوهش بعد از تحلیل توصیفی با استفاده از آزمون t (آنوا و منوا) به بررسی فرضیات پرداخته شد که هم فرضیه کلی و هم سه فرضیه جزئی پژوهش تائید شده است. نتایج نشان داد که بین ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی تفاوت وجود دارد.
نتیجه‌گیری: با افزایش مصرف شیر طبیعی نمره شخصیت، سرسختی روان‌شناختی افزایش و میزان افسردگی کاهش می­یابد. بنابراین می­توان گفت تغذیه با شیر مادر بر ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی افراد در بزرگسالی تأثیر بسزایی خواهد داشت. به‌طوری‌که افرادی که از شیر مادر تغذیه می­کنند در بزرگسالی دارای ویژگی­های شخصیتی نرمال و بهنجارتر، از سرسختی روان‌شناختی بیشتر برخوردار بوده و کمتر دچار افسردگی می­شوند
 
متن کامل [PDF 239 kb]   (343 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/3/8 | پذیرش: 1398/3/8 | انتشار: 1398/3/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.