دوره 5، شماره 8 و 9 - ( 9-1393 )                   جلد 5 شماره 8 و 9 صفحات 12-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2243 مشاهده)

زمینه و هدف:‌ یکی از شایع‌ترین روش‌های تشخیص و درمانی در بیماران قلبی آنژیوگرافی قلبی می‌باشد که باعث افزایش اضطراب شده و بیماران را در معرض خطر قرار می‌دهد. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر موسیقی ملایم بر شاخص‌های فیزیولوژیک اضطراب بیماران تحت آنژیوگرافی قلبی است.

مواد و روش‌ها: دراین پژوهش نیمه تجربی 80 بیمار تحت آنژیوگرافی قلبی بستری در بخش سی سی یو بیمارستان گنجویان دزفول مورد مطالعه قرار گرفتند. واحدهای پژوهش به صورت هدفمند انتخاب و سپس به طور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. ابزار جمع‌آوری داده‌‌ها شامل  پرسشنامه و برگه ثبت شاخص‌های فیزیولوژیک اضطراب بود. شاخص‌های فیزیولوژیک اضطراب شامل نبض و تنفس و فشارخون سیستول و دیاستول یک ساعت قبل از آنژیوگرافی قلبی ثبت شده و سپس بیماران گروه مداخله به مدت بیست دقیقه موسیقی ملایم بدون کلام را با گوشی و هدفون شنیدند و مجدداً شاخص‌های فیزیولوژیک ایشان ثبت گردید. در گروه کنترل همین اندازه‌گیری‌ها بدون پخش موسیقی انجام گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار spss استفاده شد.

یافته ها: مقایسه میانگین شاخص‌های فیزیولوژیک قبل و بعد از مداخله اختلاف معناداری را نشان داد (001/0p<) به طوری که میانگین تعداد نبض، تنفس، فشارخون سیستول و فشارخون دیاستول کاهش یافت.

نتیجه گیری: موسیقی ملایم در کاهش شاخص های فیزیولوژیک اضطراب بیماران تحت آنژیوگرافی قلبی مؤثر است و پیشنهاد می‌شود که از این روش مکمل قبل از تست های تشخیص تهاجمی مانند آنژیوگرافی قلبی استفاده شود.

متن کامل [PDF 138 kb]   (1029 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/3/17 | پذیرش: 1395/3/17 | انتشار: 1395/3/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.