دوره 3، شماره 4 و 5 - ( 10-1391 )                   جلد 3 شماره 4 و 5 صفحات 13-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2138 مشاهده)

 زمینه و هدف: بیماری‌های قلبی- عروقی مهم‌ترین عامل مرگ و میر و اولین علت مرگ در کشورهای توسعه یافته و ایران می‌باشند. مطالعات مختلف در زمینه عملکرد بیماران قلبی عروقی  بیانگر این مسأله است که برای پیشگیری از عود مجدد این بیماری‌ها، آگاهی از عوامل خطرزا نقش بسزایی در عملکرد درمانی بیماران دارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی عوامل خطرزای مرتبط با بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران بستری در بخش CCU  انجام شد.

 مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 260 نفر از بیماران که از ابتدای نیمه دوم سال 1388 تا پایان نیمه اول سال 1389 با تشخیص بیماریهای عروق کرونر در بخش CCU  بیمارستان امام شهرستان بروجرد بستری شده بودند صورت گرفت. روش نمونه‌گیری به صورت سرشماری کل بیماران بود و جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه‌ای شامل متغیرهای سن، جنس و عوامل خطر (هیپرتانسیون، دیابت، هیپرلیپیدمی، مصرف سیگار و مواد مخدر، سابقه بستری قبلی، سابقه فامیلی و چاقی) استفاده شد.

 یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد شایع‌ترین عوامل خطرزای مرتبط با بیماری‌های عروق کرونر به ترتیب شامل: هیپرکلسترولمی با شیوع 60% و پس از آن هیپرتانسیون با شیوع 29% ، مصرف سیگار با شیوع  23% و سابقه فامیلی با شیوع 17% بود.

 نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه نشان داد که عمده‌ترین عامل خطر در جمعیت مورد مطالعه یپرکلسترولمی است که می‌تواند نشانگر عادات بد غذایی و شیوع بالای کم‌تحرکی باشد. لذا توصیه می‌شود عمده فعالیت گروه‌های بهداشتی درمانی در سطح شهرستان بر روی آموزش‌های مرتبط با تغییر رژیم و عادات غذایی و افزایش فعالیت فیزیکی جهت کنترل هیپرکلسترولمی قرار گیرد.

متن کامل [PDF 249 kb]   (617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/29 | پذیرش: 1395/4/29 | انتشار: 1395/4/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.