RT - Journal Article T1 - Comparison of personality characteristics, psychological hardiness and depression in young people aged 18-24 years in four groups of nourishment with natural milk at different intervals JF - ndhj YR - 2019 JO - ndhj VO - 9 IS - 2 UR - http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-212-fa.html SP - 75 EP - 87 K1 - Personality traits K1 - Psychological hardiness K1 - Youth Depression AB - زمینه و هدف:‌ هدف پژوهش مقایسه ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی بود. مواد و روش‌ها: جامعه آماری شامل کلیه جوانان 18 تا 24 ساله شهر شاهرود بوده که از بین جوانان در دانشگاه­ها، تعدادی از اداره­جات و جوانان حاضر در مرکز بهداشتی 140 نفر از آنان به‌عنوان نمونه به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه­های استاندارد افسردگی بک، پرسشنامه سخت­رویی کوباسا و پنج عامل بزرگ شخصیت (Neo-Ffi) برای جمع­آوری داده­ها استفاده شده است. یافته‌ها: برای بررسی داده­های پژوهش بعد از تحلیل توصیفی با استفاده از آزمون t (آنوا و منوا) به بررسی فرضیات پرداخته شد که هم فرضیه کلی و هم سه فرضیه جزئی پژوهش تائید شده است. نتایج نشان داد که بین ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی تفاوت وجود دارد. نتیجه‌گیری: با افزایش مصرف شیر طبیعی نمره شخصیت، سرسختی روان‌شناختی افزایش و میزان افسردگی کاهش می­یابد. بنابراین می­توان گفت تغذیه با شیر مادر بر ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی افراد در بزرگسالی تأثیر بسزایی خواهد داشت. به‌طوری‌که افرادی که از شیر مادر تغذیه می­کنند در بزرگسالی دارای ویژگی­های شخصیتی نرمال و بهنجارتر، از سرسختی روان‌شناختی بیشتر برخوردار بوده و کمتر دچار افسردگی می­شوند LA eng UL http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-212-fa.html M3 ER -