زمینه و هدف: هدف پژوهش مقایسه ویژگیهای شخصیتی، سرسختی روانشناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی بود. مواد و روشها: جامعه آماری شامل کلیه جوانان 18 تا 24 ساله شهر شاهرود بوده که از بین جوانان در دانشگاهها، تعدادی از ادارهجات و جوانان حاضر در مرکز بهداشتی 140 نفر از آنان بهعنوان نمونه بهصورت تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامههای استاندارد افسردگی بک، پرسشنامه سخترویی کوباسا و پنج عامل بزرگ شخصیت (Neo-Ffi) برای جمعآوری دادهها استفاده شده است. یافتهها: برای بررسی دادههای پژوهش بعد از تحلیل توصیفی با استفاده از آزمون t (آنوا و منوا) به بررسی فرضیات پرداخته شد که هم فرضیه کلی و هم سه فرضیه جزئی پژوهش تائید شده است. نتایج نشان داد که بین ویژگیهای شخصیتی، سرسختی روانشناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی تفاوت وجود دارد. نتیجهگیری: با افزایش مصرف شیر طبیعی نمره شخصیت، سرسختی روانشناختی افزایش و میزان افسردگی کاهش مییابد. بنابراین میتوان گفت تغذیه با شیر مادر بر ویژگیهای شخصیتی، سرسختی روانشناختی و افسردگی افراد در بزرگسالی تأثیر بسزایی خواهد داشت. بهطوریکه افرادی که از شیر مادر تغذیه میکنند در بزرگسالی دارای ویژگیهای شخصیتی نرمال و بهنجارتر، از سرسختی روانشناختی بیشتر برخوردار بوده و کمتر دچار افسردگی میشوند |
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |