دوره 5، شماره 8 و 9 - ( 9-1393 )                   جلد 5 شماره 8 و 9 صفحات 81-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2233 مشاهده)

زمینه و هدف: عفونت مجاری ادراری یکی از شایع‌ترین عفونت‌های باکتریایی در کودکان می‌باشد و می‌تواند باعث ایجاد عوارض زیادی شود. این مطالعه با هدف تعیین شیوع و عوامل مستعد کننده عفونت ادراری در دختران پیش دبستانی شهر گراش انجام شد.

مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی می‌باشد که در سال 1392 در شهر گراش انجام شد. حجم نمونه شامل 222 نفر از کودکان دختر پیش دبستانی با میانگین سنی 6/5 سال، از 7 مهد کودک بود که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. نمونه‌های ادرار در آزمایشگاه کشت داده شد و رشد بیش از 105 واحد تشکیل‌دهنده کلونی در هر میلی‌لیتر از محیط کشت، مثبت تلقی شد. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه عوامل مستعدکننده و علایم عفونت ادراری نیز به روش مصاحبه با والدین و کودکان به‌ صورت همزمان تکمیل گردید. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید دانشگاهی و پایایی ابزار با آلفای کرونباخ 90 درصد و ضریب همبستگی 91 درصد تأیید گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.

یافته ها: از مجموع 222 نفر، 4 مورد (8/1درصد) از نظر کشت باکتریایی پاتوژن مثبت شدند که دو نفر آن‌ها عفونت ادراری بدون علامت داشتند. یک نفر عفونت ادراری با علامت سوزش ادرار و یک نفر هم عفونت ادراری با علایم درد ناحیه پهلوها و شکم و خارش ناحیه تناسلی (به عنوان اولین علامت) داشت. پاتوژن عامل در سه مورد پروتئوس و یک مورد ای‌کولای و اصلی‌ترین عامل مستعدکننده عفونت، عدم شستشوی صحیح ناحیه پرینه در نمونه‌های مثبت بود.

نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد نمونه‌های مورد مطالعه، عوامل محافظت‌کننده در برابر عفونت ادراری را در سطح بالایی به کار گرفته‌اند که همین امر در کاهش شیوع عفونت ادراری تأثیر به سزایی داشته‌است.

متن کامل [PDF 108 kb]   (882 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/3/17 | پذیرش: 1395/3/17 | انتشار: 1395/3/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.