جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای آخوندزاده

مهلا تجری، منیره مشهدی، گلبهار آخوندزاده، حمید حجتی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه:­ آموزش از طریق سیستم یادآور پیامکی و تلگرام می ­تواند به عنوان راهی برای ارائه برنامه ­های آموزشی تبعیت از رژیم دارویی استفاده و به عنوان رویکرد جایگزینی نسبت به برنامه های آموزش فردی و گروهی در نظر گرفته شود. پژوهش حاضر  با هدف تعیین تأثیر آموزش سیستم یادآور پیامکی و تلگرام  بر تبعیت از رژیم دارویی نوجوانان مبتلا به دیابت نوع ۱ انجام شد.
روش کار: این مطالعه به صورت تجربی از نوع قبل و بعد، بر روی ۶۸ نفر از نوجوانان ۱۶-۱۲ ساله مبتلا به دیابت نوع ۱ شهر گرگان در سال ۱۳۹۷ انجام شد. نمونه­ گیری به صورت تخصیص تصادفی­ ساده در دو گروه آزمون(۲۳ نفرپیامکی، ۲۲ نفرتلگرامی) و گروه کنترل (۲۳ نفر) انجام شد. گروه پیامکی و تلگرامی برنامه آموزشی مبتنی بر تبعیت از رژیم دارویی را طی مدت ۱۲ هفته (هر هفته ۳ پیام) دریافت نمودند. داده­ ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و مقیاس تبعیت از رژیم دارویی موریسکی(MMAS-۸) جمع­آوری و در نرم­ افزار SPSS V,۲۱ وارد، سپس با استفاده از آزمون­های آماری توصیفی و استنباطی آنالیز واریانس تکراری تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین تبعیت از رژیم دارویی در گروه تلگرام (۷۴/۰=P)، پیامکی (۵۶/۰= P) و در گروه کنترل (۴۵/۰=P) اختلاف معنی ­داری را نشان نداد.
بحث : با توجه به نتایج بدست آمده، طراحی مداخلات آموزشی با تاکید بر افزایش آگاهی بیماران در جهت تبعیت از رژیم دارویی ضروری به نظر می­ رسد. لذا از یافته ­های این پژوهش می­توان جهت آموزش به بیماران در کلینیک­‌ها و مراکز درمانی استفاده کرد.
 

راضیه مزروعی، نسترن سمنانی، عاطفه جورابیان، زهرا سرکوهی، فهمیه صفی زاده، گلبهار آخوندزاده،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: وزن کم تولد یکی از مشکلات نوزادان نارس در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادن می‌باشد. تحریکات پوستی نظیر لمس درمانی نقش مهمی در تحریک هورمون‌های رشد و بهبود پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان نارس و افزایش رشد تکامل نوزادان نارس دارد. لذا این مطالعه با هدف تأثیر لمس یاکسون بر وزن‌گیری نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت‌های ویژه انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی ۶۴ نوزاد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان طالقانی گنبد کاووس در سال ۱۳۹۸ به صورت تصادفی ساده در ۲گروه آزمون کنترل انجام شد. در گروه آزمون روش لمس درمانی یاکسون در روز هفتم بستری نوزاد به مدت ۵روز انجام شد.وزن نوزاد ۵ روز بعد این مداخله توسط ۳ پرستار کنترل ثبت شد. اطلاعات توسط نرم افزار آماریSPSS۲۱  با آمار استنباطی(تی مستقل و آزمون آنالیز واریانس تکراری ) تجزیه تحلیل شد.
یافته‌ها : آزمون تی مستقل اختلاف معنی داری بین وزن نوزادان گروه آزمون کنترل قبل از مداخله نشان نداد(۶/۰=P). بعد از مداخله میزان وزن‌گیری نوزاد در هیج کدام از زمان های بررسی شده در دوگروه آزمون و کنترل تفاوت معنی داری را نشان نداد (۲۹/۰=P)
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد لمس درمانی یاکسون بر میزان وزن‌گیری نوزادان نارس تأثیر ندارد. نیاز است با رفع محدودیت‌های این پزوهش مطالعات مشابه دیگری صورت گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb