جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شعبانی

زهرا شعبانی، شکوفه زارع زاده،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف:‌ هدف پژوهش مقایسه ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی بود.
 مواد و روش‌ها: جامعه آماری شامل کلیه جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله شهر شاهرود بوده که از بین جوانان در دانشگاه­ها، تعدادی از اداره­جات و جوانان حاضر در مرکز بهداشتی ۱۴۰ نفر از آنان به‌عنوان نمونه به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه­های استاندارد افسردگی بک، پرسشنامه سخت­رویی کوباسا و پنج عامل بزرگ شخصیت (Neo-Ffi) برای جمع­آوری داده­ها استفاده شده است.
یافته‌ها: برای بررسی داده­های پژوهش بعد از تحلیل توصیفی با استفاده از آزمون t (آنوا و منوا) به بررسی فرضیات پرداخته شد که هم فرضیه کلی و هم سه فرضیه جزئی پژوهش تائید شده است. نتایج نشان داد که بین ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی تفاوت وجود دارد.
نتیجه‌گیری: با افزایش مصرف شیر طبیعی نمره شخصیت، سرسختی روان‌شناختی افزایش و میزان افسردگی کاهش می­یابد. بنابراین می­توان گفت تغذیه با شیر مادر بر ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی افراد در بزرگسالی تأثیر بسزایی خواهد داشت. به‌طوری‌که افرادی که از شیر مادر تغذیه می­کنند در بزرگسالی دارای ویژگی­های شخصیتی نرمال و بهنجارتر، از سرسختی روان‌شناختی بیشتر برخوردار بوده و کمتر دچار افسردگی می­شوند
 

الهه رضایی، محبوبه طاهر، زهرا شعبانی، عباسعلی حسین خانزاده،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: ازدواج موفق قادر است بسیاری از نیازهای روانشناختی و جسمی را در محیطی امن برآورده کند. مفیدترین و سالم‌ترین مرحله جهت انتخاب آگاهانه برای ورود به ازدواج، بهره‌مندی از آموزش قبل از ازدواج است. بدین منظور پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش سواد سلامت بر ارتقای سلامت روان و مهارت حل مساله افراد در آستانه ازدواج انجام شد
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک پژوهش کاربردی و از نظر روش پژوهش نیمه‌تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دختران و پسران در آستانه ازدواج شهر شاهرود در سال ۱۴۰۰ بود. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس پرسشنامه سواد سلامت روان(MHLQ) و مقیاس راهبردهای حل مسأله استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین هر دو گروه در مؤلفه‌های راهبرد حل مسأله ناسازگارانه و راهبرد حل مسأله سازگارانه (۰۰۱/۰ P<) تفاوت معنادار وجود دارد. همچنین بین هر دو گروه در مؤلفه‌های آگاهی از مشکلات روان، باورهای اشتباه در مورد سلامت روان، جستجوی کمک و مهارتهای کمک اولیه و مؤلفه استراتژی‌های کمک به خود (۰۰۱/۰ P<) سواد سلامت روان تفاوت معنادار وجود دارد. لذا آموزش سواد سلامت روان منجر به ارتقاء سلامت روان و راهبردهای حل مسأله افراد در آستانه ازدواج میشود (۰۱/۰>P).
نتیجهگیری: براساس یافتههای بدست آمده میتوان نتیجه گرفت که فراگیری مهارت حل مسأله باعث ارایه راهکارهای مؤثر، در هنگام مواجهه با مشکلات شده و این راهبردهای به عنوان یک عامل پیشگیرانه به حفظ سلامت روان کمک کرده و در نتیجه از اغلب مشکلات بعدی در زندگی زناشویی جلوگیری به عمل می‌آورد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb