جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نبوی

سید رضا برزو، فاطمه چراغی، ماجده نبویان، علی افشاری،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: لازمه داشتن سیستم بهداشتی و پرستاری شایسته و متعاقب آن ارائه مراقبت‌های بهداشتی درمانی مناسب، ارتقاء کیفیت آموزش پرستاری است. برنامه های دوره پرستاری در سراسر دنیا در حال گسترش می باشد. مقایسه نظام های مختلف آموزشی موجب ارتقاءکیفیت برنامه های آموزشی می شود. هدف از این مطالعه، مقایسه نظام آموزشی مقطع کارشناسی پرستاری ایران با مدرسه پرستاری دانشگاه واشنگتن دی سی امریکا می باشد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تطبیقی در سال ۱۳۹۷ انجام شد و نظام آموزشی پرستاری ایران با عناصر تشکیل دهنده برنامه آموزشی در مقطع کارشناسی با دانشکده پرستاری دانشگاه واشنگتن مورد مقایسه قرار گرفت. جستجوی اینترنتی با استفاده از داده پایگاههای فارسی و انگلیسی صورت گرفت اطلاعات مورد نیاز جمع اوری شد و با استفاده از الگوی Beredy توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه، تطبیق برنامه ها انجام شد.
یافته ها: نظام آموزش پرستاری دو کشور اختلافات عمده ای دارند. نظام آموزش پرستاری در دوره کارشناسی ایران چهار ساله است و متقاضیان از بین داوطلبین گروه تجربی و از طریق آزمون سراسری، انتخاب می شوند. در کلیه دانشگاهها در سراسر کشور یک کوریکولوم واحد پرستاری اجرا می شود که توسط وزارت بهداشت تدوین می گردد. در حالی که پرستاری در آمریکا یک برنامه دو ساله بوده و ضوابط پذیرش دانشجو، توسط هر دانشگاه به طور مستقل وضع می­گردد.
نتیجه گیری: بمنظور بهبود شرایط و کیفیت آموزشی رشته پرستاری در کشور ایران می بایست اصلاحاتی در حیطه های تدوین فلسفه و اهداف، روشهای گزینش دانشجو، روش‌های تدریس و استراتژی های ارزشیابی فراگیران صورت گیرد.
 

اکرم سادات نبوی، سپیده قره شیخلو، نسرین سرابی، سعید فروغی، سید احمد موسوی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: یکی از اهداف مدیران در نظام سلامت، بهبود عملکرد کارکنان و کیفیت خدماتی که به مراجعین ارائه می شود و بعضی از عوامل می تواند این خدمات را بهبود ببخشد، در این میان میزان استرس و کیفیت زندگی کاری پرستاران از عوامل مهم تأثیرگذار بر کیفیت خدمات، مطرح می باشند.
روش کار: در این مطالعه ۳۵۰ نفر از پرسنل پرستاری بیمارستان گنجویان دزفول انتخاب شدند. ابزار اصلی از دو پرسشنامه استرس شغلی و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری پرستاران تشکیل شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS   نسخه ۲۴ و با کمک آمار توصیفی شامل: فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آمار تحلیلی شامل: آزمون های t  مستقل و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: در مجموع ۳۵۰ پرستار در مطالعه حاضر، میانگین سنی آنها ۱۵,۵۶±۴۱,۶۲ سال (دامنه=۶۳-۲۰ سال) به دست آمد. میانگین استرس شغلی در مطالعه حاضر ۸.۹۸±۱۳۱,۳۴ به دست آمد. از ۳۵۰ پرستاری که پرسشنامه را پر کردند، ۵۷ نفر سطح استرس کم و ۲۲ نفر استرس شدید را تجربه می کردند. استرس متوسط در ۲۷۱ نفر یا ۷۷.۴۲% از پرستاران مشاهده شد. میانگین بعد فیزیکی کیفیت زندگی در پرستاران ۹،۰۴±۴۹,۱۷ و میانگین بعد روانی کیفیت زندگی ۶۹.۶۸±۴۰,۷ به دست آمد. همچنین همبستگی معنی دار آماری بین دو بعد فیزیکی کیفیت زندگی در پرستاران (۳۲.۰ r=) و روانی کیفیت زندگی  (۵۵,۰ r=) با استرس شغلی در پرستاران دیده شد(۰۱,۰ p=).
بحث و نتیجه گیری: استرس شغلی از عوامل تاثیرگذار در کیفیت زندگی کاری و سلامتی پرستاران می باشد که نیازمند بررسی بیشتر در خصوص تعیین دیگر عوامل تاثیرگذار و زمینه سازی در ایجاد تغییر در کیفیت زندگی کاری پرستاران می باشد. 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb