جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ماساژ ضربه‌ای سطحی پشتی


دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف:‌ آمار جهانی دلالت بر افزایش جمعیت مبتلایان به سکته مغزی در سراسر جهان دارد. اختلال عروق مغزی سومین علت مرگ در ایالت متحده آمریکا است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر ماساژ ضربهای سطحی پشتی بر کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به همی‌پلژی ناشی از سکته مغزی می‌باشد.  
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده یک سوکور بوده که در بیمارستان پیامبر اعظم و مرکز توانبخشی توان و مرکز نگهداری سالمندان شهرستان گنبد کاووس در سال ۱۳۹۶ انجام شد. حجم نمونه ۴۲  نفر که ۲۱ نفر به‌ ترتیب در گروه مداخله و کنترل قرار داشتند. نمونه‌گیری در دوره ۶ ماهه به روش نمونه‌گیری در دسترس انجام شد و نتیجه با استفاده از پرسشنامه ۸ بعدی سنجش کیفیت زندگی بررسی شد. داده‌ها با آماری توصیفی و بکارگیری آزمون‌های آماری تی مستقل و کای دو بررسی شد.
یافته‌ها: میانگین نمرات در گروه مداخله در ابعاد عملکرد جسمی و اجتماعی و سلامت عمومی پیشرفت چشمگیری داشتند. به عنوان نمونه در بعد عملکرد جسمانی در گروه مداخله به ترتیب میانگین و انحراف معیار نمره قبل و بعد از مداخله ۹۰/۲۲±۲۴/۴۰ و ۷۹/۱۸±۴۵/۶۹ که تغییر نمره واضح بود ((P<۰/۰۰۱ و در گروه کنترل ۸۷/۱۴±۴۸/۴۲ و ۷۵/۱۹±۸۴/۴۳ بود که تغییر نمره و پیشرفت عملکرد جسمی از نظر آماری معنادار نبود (۴۱۲/۰ (P=.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که ماساژ ضربه‌ای سطحی پشت روشی مؤثر جهت بهبود علائم و عملکرد قسمت دچار آسیب بوده و می‌تواند یک روش درمانی تکمیلی در نوتوانی و توانبخشی بیماران دچارسکته‌های مغزی گردد و بیانگر موثر واقع بودن این مداخله غیردارویی و مکمل بر روند بهبودی کیفیت زندگی مددجویان سالمند می‌باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb