


 
   ،    سید احمد حسینی
،    سید احمد حسینی  
   ،    اسما فهندژ سعدی
،    اسما فهندژ سعدی  
   ،    شبنم معلمیان
،    شبنم معلمیان  
   ،    سپیده ملاحسینی
،    سپیده ملاحسینی  
   ،    کمال شاخی
،    کمال شاخی  
   ،    مرضیه زیلایی*
،    مرضیه زیلایی*  
   
                    | زمینه و هدف: سوء تغذیه به حالتی گفته میشود که به دنبال کاهش، افزایش یا عدم تعادل انرژی، پروتئین و دیگر مواد مغذی به وجود میآید و منجر به اثرات نامطلوب بر روی فرد میگردد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی وضعیت تغذیهای بیماران بزرگسال بستری شده در بخشهای داخلی و نفرولوژی بیمارستان گلستان و سرطان بیمارستان شفای اهواز در سال 1393 انجام شده است. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی 107 بیمار بزرگسال در بخشهای داخلی و نفرولوژی بیمارستان گلستان و بخش سرطان بیمارستان شفا مورد ارزیابی قرار گرفتند. پرسشنامهای دارای دو بخش ارزیابی وضعیت تغذیه و ارزیابی تستهای آزمایشگاهی که قبلاً طراحی شده بود برای بیماران کامل شد. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS دادهها مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: بیشترین میزان عدم سوء تغذیه و سوء تغذیه خفیف در بخش داخلی بود (9/41 درصد، 50 درصد) و بیشترین میزان سوء تغذیه متوسط و شدید در بخش سرطان بوده است (5/62 درصد، 8/58 درصد). بر اساس آزمون همبستگی پیرسون بین درجه سوء تغذیه با متغیرهای وزن، دور کمر و BMI ارتباط معناداری وجود داشت (05/0>p)، و بین درجه سوء تغذیه با متغیرهای سن، قد و دور بازو ارتباط معناداری وجود نداشت (05/0p>). نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این مطالعه میتوان گفت بین درجه سوء تغذیه با متغیرهای وزن، دور کمر و BMI  ارتباط معناداری وجود دارد. | 
| بازنشر اطلاعات | |
|   | این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |