دوره 9، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 88-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khodabakhshi-Kulayi A, Mir-Hoseini S, Falsafi-Nejad M, Sanagoo A. Comparison of Psychological Capital and Distress Tolerance between Postmenopausal women with and without Depression Symptom. 3 2018; 9 (1) :79-88
خدابخشی کولایی آناهیتا، میرحسینی سیده آمنه، فلسفی نژاد محمدرضا، ثناگو اکرم. بررسی تفاوت سرمایه روان شناختی و تحمل پریشانی در زنان یائسه با و بدون نشانگان افسردگی. توسعه پرستاری در سلامت. 1397; 9 (1) :79-88

زمینه و هدف: سرمایه روان‌شناختی از مفاهیم روان‌شناسی مثبت‌گرا است که به درک شخصی و حل مشکلات روان‌شناختی افراد کمک می‌کند. پژوهش حاضر با هدف، بررسی تفاوت سرمایه روان‌شناختی و تحمل پریشانی در زنان یائسه با و بدون نشانگان افسردگی می‌باشد.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش علی- پس‌رویدادی است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه زنان میانسال 50 تا 55 ساله بودند که برای شرکت در برنامه‌های فرهنگی به فرهنگسراهای وابسته به شهرداری منطقه سه شهرداری تهران در سال 1395 مراجعه کرده بودند. 50 زن با نشانه‌های افسردگی و 50 نفر زن بدون نشانه‌های افسردگی جمعاً 100 زن به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. اطلاعات پژوهش از طریق پرسش­نامه‌های افسردگی بک، سرمایه روان­شناختی و تحمل آشفتگی جمع آوری شدند. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس چند متغیری و از طریق نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین زنان یائسه دارای نشانگان افسردگی در نمرات سرمایه روان‌شناختی تفاوت معناداری وجود داشت (05/0>P). همچنین، نمرات تحمل پریشانی در دو گروه از زنان یائسه افسرده و غیرافسرده تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0>P).
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش نشان داد مولفه‌های سرمایه روان‌شناختی و تحمل پریشانی در سازگاری زنان میانسال با نشانگان افسردگی در دوره یائسگی می‌تواند نقش به‌سزایی را ایفا کند. از این‌رو، توصیه می‌شود که در مداخله‌های روان‌شناختی برای زنان در این دوره به نقش سرمایه روان شناختی و تحمل پریشانی در تاب‌آوری و کنترل هیجان‌های منفی تاکید شود.
دریافت: 1397/6/19 | پذیرش: 1397/6/19 | انتشار: 1397/6/19