[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 2 - ( 12-1397 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 75-87 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ویژگی های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی در فواصل مختلف
زهرا شعبانی*، شکوفه زارع زاده
چکیده:   (116 مشاهده)
زمینه و هدف:‌ هدف پژوهش مقایسه ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی بود.
 مواد و روش‌ها: جامعه آماری شامل کلیه جوانان 18 تا 24 ساله شهر شاهرود بوده که از بین جوانان در دانشگاه­ها، تعدادی از اداره­جات و جوانان حاضر در مرکز بهداشتی 140 نفر از آنان به‌عنوان نمونه به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه­های استاندارد افسردگی بک، پرسشنامه سخت­رویی کوباسا و پنج عامل بزرگ شخصیت (Neo-Ffi) برای جمع­آوری داده­ها استفاده شده است.
یافته‌ها: برای بررسی داده­های پژوهش بعد از تحلیل توصیفی با استفاده از آزمون t (آنوا و منوا) به بررسی فرضیات پرداخته شد که هم فرضیه کلی و هم سه فرضیه جزئی پژوهش تائید شده است. نتایج نشان داد که بین ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی تفاوت وجود دارد.
نتیجه‌گیری: با افزایش مصرف شیر طبیعی نمره شخصیت، سرسختی روان‌شناختی افزایش و میزان افسردگی کاهش می­یابد. بنابراین می­توان گفت تغذیه با شیر مادر بر ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی افراد در بزرگسالی تأثیر بسزایی خواهد داشت. به‌طوری‌که افرادی که از شیر مادر تغذیه می­کنند در بزرگسالی دارای ویژگی­های شخصیتی نرمال و بهنجارتر، از سرسختی روان‌شناختی بیشتر برخوردار بوده و کمتر دچار افسردگی می­شوند
 
واژه‌های کلیدی: ویژگی­های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی، افسردگی جوانان
متن کامل [PDF 239 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۸ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of personality characteristics, psychological hardiness and depression in young people aged 18-24 years in four groups of nourishment with natural milk at different intervals. 3. 2019; 9 (2) :75-87
URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-212-fa.html

شعبانی زهرا، زارع زاده شکوفه. مقایسه ویژگی های شخصیتی، سرسختی روان‌شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی در فواصل مختلف. توسعه پرستاری در سلامت. 1397; 9 (2) :75-87

URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-212-fa.html



دوره 9، شماره 2 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه پژوهشی تحلیلی دانشکده پرستاری الیگودرز (توسعه پرستاری در سلامت) Aligoodarz Nursing Faculty Analytic Research Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3937