دوره 10، شماره 1 - ( 6-1398 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 23-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zandi-Payam A, Davari A. The effect of heroin addiction on sexuality and quality of life of patients referred to the clinics in Sahneh, Iran. 3 2019; 10 (1) :15-23
زندی پیام آرش، داوری آصف. تأثیر اعتیاد به هروئین بر تمایل جنسی و کیفیت زندگی افراد تحت درمان در کلینیک‌های شهرستان صحنه. توسعه پرستاری در سلامت. 1398; 10 (1) :15-23

چکیده:   (1900 مشاهده)
زمینه و هدف: در سال‌های اخیر الگـوی وابسـتگی بـه مـواد در ایران تغییرات زیادی کرده است و اکثر جوانان بـه سمت مواد جدید صنعتی یـا نیمـه صـنعتی ماننـد هروئین سوق داده شده‌اند. ایـن ماده بعد از همان مراحل اولیه‌ی اسـتفاده موجـب صدمات گسترده و عمیقی به ساختارهای عالی مغز مـــی‌شـــود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اعتیاد به هروئین  بر تمایل جنسی و کیفیت زندگی فرد معتاد انجام شد.
 روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه معتادین که در 6 ماهه دوم سال 96 به کلینیک‌های سطح شهرستان صحنه مراجعه کرده بودند، تشکیل دادند. نمونه نهایی مورد بررسی در این پژوهش، 200 نفر مرد بوده که به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از شاخص تمایل جنسی هالبرت (HISD) و فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی استفاده شد.
 یافته‌ها:  نتایج نشان داد که بین تمایل جنسی و همه خرده مقیاس‌های کیفیت زندگی رابطه مثبت و معنی‌دار وجود دارد.  نتایج تحلیل رگرسیون نشان دادکه29 درصد از واریانس تمایل جنسی توسط زیر مقیاس‌های کیفیت زندگی قابل پیش‌بینی است و سلامت جسمی با بتای استاندارد 49/0 بیشترین قدرت پیش‌بینی تمایل جنسی را دارد.
 نتیجه‌گیری:  نتایج این پژوهش نشان داد اعتیاد به هروئین تمایل جنسی افراد را کاهش می دهد، همچنین افراد معتاد به هروئین  نسبت به افراد سالم کیفیت زندگی پایین‌تری دارند.

دریافت: 1398/8/19 | پذیرش: 1398/8/19 | انتشار: 1398/8/19