دوره 10، شماره 2 - ( 7-1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 39-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bodagh M, Talebi A, Sepahvand H, Bashar F. Determining the relationship between lifestyle and neck arthritis complaints in nurses working in Khorramabad hospitals in 2014. 3 2019; 10 (2) :27-39
بداق مهدی، طالبی امین، سپهوند حامد، بشار فاطمه. تعیین رابطه سبک زندگی با شکایات آرتروز گردن در پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی خرم آباد در سال 1393. توسعه پرستاری در سلامت. 1398; 10 (2) :27-39

زمینه و هدف: استئوآرتریت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مفصلی در سراسر دنیاست، این بیماری به دلیل ماهیت مزمن، دردناک و ناتوان کننده­اش تأثیر عمیقی بر کیفیت زندگی افراد دارد. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی تعیین رابطه سبک زندگی با شکایات آرتروز گردن در پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی خرم آباد انجام شد .
مواد و روش‌ها : در این مطالعه توصیفی،150 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی منتخب شهرستان خرم آباد به روش تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه‌ای که روایی و پایایی آن با استفاده از روش بازآزمایی و اعتبار محتوا مورد تأیید قرار گرفت، جمع آوری گردید.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که میان تعداد علائم آرتروز در پرستاران و الگوهای مراقبت از سلامتی و رفتارهای تغذیه­ای همبستگی معنا داری مشاهده شد. بر این اساس بین تعداد علائم آرتروز در پرستاران و رفتارهای تغذیه­ای آنان همبستگی معکوس و معناداری (05/0>p ، 266/0=r) و بین تعداد علائم آرتروز و الگوی مراقبت از سلامتی همبستگی مستقیم و معناداری مشاهده شد (05/0>p ، 296/0=r).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش میزان سن و سابقه کار پرستاران و الگوی رفتارهای تغذیه­ای  نامناسب­تر، تعداد علائم مشاهده شده آرتروز در آنان بیشتر بوده است .

واژه‌های کلیدی: آرتروز گردن، پرستار، سبک زندگی .
دریافت: 1399/1/25 | پذیرش: 1399/1/25 | انتشار: 1399/1/25