دوره 11، شماره 1 - ( 5-1399 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 28-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi-Johani R, Hosein-Zadeh S, Karimi-Johani F, Hamdollahi-Miandoab M. The Formation Process of Professional Identity in Nurses. 3 2020; 11 (1) :18-28
کریمی جوهنی رضا، حسین‌زاده سحر، کریمی جوهنی فریدون، حمداللهی میاندوآب مریم. فرایند شکل‌گیری هویت حرفه‌ای در پرستاران. توسعه پرستاری در سلامت. 1399; 11 (1) :18-28

مقدمه: هویت حرفه‌ای بازتابی از هویت فردی و هویت اجتماعی می‌باشد. هنگامی‌که ارزش‌ها، باورها و اعتقادات یک حرفه توسط اعضایش درونی سازی شده و اجتماعی شود، هویت حرفه‌ای شکل می‌گیرد. هدف این مطالعه پاسخ به این پرسش‌هاست که هویت حرفه‌ای پرستاری چیست و چگونه در پرستاران شکل می‌گیرد؟
 مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه مروری می‌باشد که با استفاده از کلید واژه ‌های هویت حرفه‌ای، هویت پرستاری، شکل‌گیری هویت حرفه‌ای، مقالات پژوهشی و مروری فارسی و انگلیسی در حوزه‌ های پرستاری و بهداشت، در پایگاه‌های اینترنتی CINAHL Science Direct, Ovid Scopus, SIDMagiran, Pubmed, و Google Scholar در دوره زمانی 16 ساله از سال 2000 تا سال 2017 بررسی گردیدند و در نهایت 25 مقاله فارسی و انگلیسی دربرگیرنده کلمات کلیدی فوق مورد بررسی و تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که هم‌زمان با پیشرفت علم و دانش پرستاری و افزایش استقلال حرفه‌ای پرستاران، هویت حرفه‌ای پرستاری تقویت شده و تعهد کاری آن‌ها نسبت به سازمان و جامعه افزایش پیدا کرده است. نگاه و تصویر جامعه در ارتباط با حرفه پرستاری نسبت به گذشته تا حد زیادی تغییر کرده و مقبولیت بیشتری پیدا کرده است. همچنین حرفه پرستاری از طرف مسئولین سیستم بهداشتی مورد حمایت بیشتری قرار گرفته است .
 نتیجه‌گیری: هویت حرفه‌ای پرستاران به‌ مرور زمان و نسبت به گذشته در حـال ترقی و پیشرفت می‌باشد و برای دستیـابی به یک هویت حرفه‌ای مترقی، باید آموزش و پژوهش پرستاری در سطح دانشگاهی توسعه یابد.

دریافت: 1399/3/20 | پذیرش: 1399/4/31 | انتشار: 1399/6/11