مقدمه: تاثیر ویتامین E به عنوان یک ماده ی ضدتشنج بر روی عملکرد کانالهای پتاسیمی حساس به آدنوزین تری فسفات (ATP) که نقش واسطه ای آنها در بالابردن آستانه ی تشنج مورد توجه است در این تحقیق ارزیابی گردید. روش ها: در این مطالعه تجربی36 سر موش نر بالغ نژاد ویستار (200-250gr) به طور تصادفی به شش گروه تقسیم بندی شدند. گروه کنترل برای ایجاد تشنج پنتیلن تترازول یا PTZ (60mg/kg) داخل صفاقی دریافت نموده و به سایر گروهها نیم ساعت قبل از ایجاد تشنج با PTZ ویتامین E ، دیازوکساید و پنج هیدروکسی دکانوئیک اسید(5HD) و یا ترکیب آنها بسته به نام گروه تزریق گردید. یافته ها: آنالیز انووا یک طرفه نشان داد دو گروه تحت درمان با ویتامین E و دیازوکساید در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی داری در کنترل تشنج نقش داشتند. گروهی که هردو را به صورت توام دریافت نموده بود نیز در کنترل تشنج در مقایسه با گروه کنترل نقش داشت اما در مقایسه با گروه ویتامین E و گروه دیازوکساید تغییر معنی داری نشان نداد. مقایسه ی گروههای E,Diaz و E,5HD با گروه کنترل تغییر چشمگیری را در افزایش آستانه ی تشنج توسط ویتامین E چه در حضور مهارکننده و چه بازکننده ی کانال KATP نشان نداد. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که ویتامین E و دیازوکساید که در هر سه فاز S2L(Stage 2 latency) ، S5L(Stage 5 latency) و S5D(Stage 5 duration) نسبت به گروه کنترل تغییر زمان معنا داری ایجاد کرده بودند دارای تاثیر ضد تشنجی هستند، اما ارتباط مستقیم با کانالهای KATP را تایید نکرده است. |
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |