دوره 13، شماره 1 - ( 1-1401 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdi M, Dadgar E, Toosani S. Evaluation of the frequency of 28 errors (Never Event) and related factors in the operating room in hospitals of Lorestan University of Medical Sciences in a period of 2 years (April 2018 to March 2020).. 3 2022; 13 (1) :51-58
عبدی معصومه، دادگر الهام، طوسانی سمیه. بررسی فراوانی خطاهای 28 گانه و عوامل مرتبط با آن در اتاق عمل بیمارستان‎های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی لرستان در بازه زمانی 2 ساله ( فروردین 97 تا اسفند ماه 98). توسعه پرستاری در سلامت. 1401; 13 (1) :51-58

زمینه و هدف: خطاهای 28گانه یا Never Event ها مواردی هستند که هرگز نباید اتفاق بیفتند و در صورت وقوع باید بلافاصله به اطلاع معاون درمان دانشگاه رسانده شود و معاونت درمان نیز ظرف مدت حداکثر 6 ساعت دفتر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان وزارت بهداشت را مطلع سازد. با توجه به آسیبهای جبران ناپذیر ناشی از خطاهای 28 گانه در اتاق عمل، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان خطاهای 28گانه در اتاق عمل  بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی در بازه زمانی فروردین 1397 تا اسفند 1398انجام شد.
مواد و روش‏ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی تحلیلی از نوع گذشته‏نگر است که بر روی کلیه اتاق عملهای بیمارستانهای دولتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی لرستان که فرم گزارش وقایع ۲۸ گانه را تکمیل نمودهاند، انجام گردید. اطلاعات بعد از جمعآوری با استفاده از نرم‏افزار spss نسخه 16 و  آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
 یافتهها:  نتایج نشان داد که بیشترین فراوانی خطا مربوط به مرگ یا عارضه مادر و نوزاد به دنبال سزارین ( ۵۸.۳ درصد) است. همچنین بین میزان بروز خطا با گروه سنی، نوع بیمارستان و روز وقوع حادثه ارتباط معناداری یافت شد.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت مرگ و عوارض مادر و نوزاد در اتاق عمل توصیه می‌گردد در صورت امکان از سزارین‌های بی دلیل اجتناب گردد و از پرسنل متبحر مامایی و بیهوشی و تجهیزات کامل احیا در اتاق عمل استفاده گردد.
دریافت: 1401/2/31 | پذیرش: 1401/1/28 | انتشار: 1401/1/28