زمینه و هدف: یکی از مهمترین دغدغههای مرتبط با کودکان مبتلا به سرطان توجه ویژه به افزایش کیفیت زندگی میباشد که از مهمترین روشهای ارتقای آن، مراقبت تسکینی میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی موانع اجرای مراقبت تسکینی در بخشهای انکولوژی کودکان از دیدگاه پرستاران و پزشکان شاغل در بخشهای انکولوژی کودکان انجام شد.
مواد و روشها: نمونههای این مطالعهی توصیفی شامل؛ کلیه پرستاران و پزشکان شاغل در بخشهای انکولوژی کودکان بیمارستانهای منتخب دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران بود که به روش تمام شماری از ابتدای مهرماه ۱۳۹۹ تا آبان ماه ۱۳۹۹ انجام شد. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامهی مشخصات دموگرافیک و پرسشنامهی پژوهشگر ساختهی موانع مراقبت تسکینی با ۳۱ گویه بود و دادهها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: بر اساس یافتهها؛ عدم وجود مشاور مراقبت تسکینی (38%)، عدم وجود بخش مجزا (38%)، کمبود پرسنل (27%)، تمایل خانواده به درمانهای نگهدارندهی زندگی (24%) و ناراحتی والدین از به جلو انداختن مرگ (24%) در اجرای مراقبت تسکینی ممانعت ایجاد میکند.
نتیجهگیری: در مطالعه حاضر، عوامل سازمانی و مدیریتی و نیز عوامل مرتبط با نقص دانش خانواده که مستقیما با آموزش و حمایت آنها از سوی کارکنان درمانی قابل حل است، به عنوان موانع اجرای مراقبت تسکینی در بخشهای انکولوژی کودکان از دیدگاه پزشکان و پرستاران شاغل در این بخشها شناخته شد. بنابراین، به نظر میرسد این امر نیاز به برنامهریزی در سطوح بالای مدیریتی دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1402/9/6 | پذیرش: 1402/4/10 | انتشار: 1402/4/10