دوره 14، شماره 2 - ( 12-1402 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khoshkesht S, Zakerimoghadam M. An overview of the Mixed Method Research and its challenges in nursing. 3 2024; 14 (2) :27-36
خوش‌کشت سحر، ‎ ذاکری‎مقدم ‎ معصومه. مروری اجمالی بر روش پژوهش ترکیبی و چالش‌های آن در پرستاری. توسعه پرستاری در سلامت. 1402; 14 (2) :27-36

چکیده:   (139 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اهمیتی که روش پژوهش ترکیبی در آینده پژوهش پرستاری خواهد داشت، بررسی چالش‌های پیش روی محققین پرستاری و ارائه راهکارهایی جهت از بین رفتن مشکلات در این حوزه ضروری است. هدف از این مطالعه معرفی اجمالی روش پژوهش ترکیبی و چالش‌های آن در پرستاری می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه به روش مروری و با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر نظیرGoogle scholar, PubMed, Ovid, Magiran, Sid,  با کلید واژه روش پژوهش ترکیبی و پرستاری به زبان فارسی و انگلیسی بین سال‌های 2019-2000 انجام شده است.
یافته‌ها: در این مقاله سعی شده است ضمن معرفی اجمالی روش پژوهش ترکیبی، پیشینه، تعریف، دلایل انجام، مزایا و معایب، مهم‌ترین نوع شناسی ارائه شده در پرستاری بررسی شده و به چالش‌های موجود در طراحی و اجرای روش پژوهش ترکیبی پرداخته شود.
بحث و نتیجه‌گیری: مهمترین چالش موجود در زمینه تحقیقات ترکیبی در پرستاری عدم وجود راهنمای جامع و کارآمد در طرح‌ریزی و اجرای این مطالعات است. لذا پیشنهاد می‌شود صاحب نظران راهنماهای مناسب را به منظور هدایت محققین جوان در هدایت روش پژوهش ترکیبی طراحی نمایند.
دریافت: 1400/5/19 | پذیرش: 1402/8/15 | انتشار: 1402/12/19