دوره 14، شماره 2 - ( 12-1402 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 68-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Izadpanah K, Ardalan Khales S, Nasiri H, Mehravar F. Psychological well-being and related factors in Golestan University of Medical Sciences. 3 2024; 14 (2) :62-68
ایزدپناه کوثر، اردلان خالص سحر، نصیری حسین، مهرآور فاطمه. وضعیت بهزیستی روان شناختی و عوامل مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی گلستان. توسعه پرستاری در سلامت. 1402; 14 (2) :62-68

زمینه و هدف: دانشجویان علوم پزشکی بیش از سایر دانشجویان در خطر از دست دادن سلامت روانی هستند و با مشکلات عاطفی و روانی بیشتری درگیر می‌شوند. این مطالعه با هدف تعیین بهزیستی روانشناختی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانـشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1401-1400 انجام شده است.
 مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی (توصیفی-تحلیلی)، جامعه مورد مطالعه شامل همه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی گلستان می‌باشد. ابزار گردآوردی اطلاعات در این مطالعه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد ۵ سوالی تندرستی روانی سازمان بهداشت جهانی میباشد. روش نمونه‌گیری از نوع داطلبانه و در دسترس بود. دادهها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه، رگرسیون خطی چندگانه در نرم افزار SPSS-26  تحلیل شدند.
یافته‌ها: به طور کلی در این مطالعه 700 دانشجوی مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی گلستان شرکت کردند. 5/79  درصد از شرکت‌کنندگان زن و بقیه (5/20 درصد) مرد بودند. میانگین نمره بهزیستی روانی در بین کل دانشجویان 97/18 با انحراف معیار 59/5 بوده است (دامنه نمره 5 الی30). نتایج رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که متغیرهای سن، جنس، مقطع تحصیلی و سطح تحصیلات مادر بر میزان بهزیستی دانشجویان موثر بود.
نتیجه‌گیری: میانگین نمره بهزیستی روان دانشجویان وضعیت نسبتاً نامطلوبی دارد بنابراین نیاز است که به مسئله بهزیستی روان دانشجویان اهمیت ویژه‌ای داده شود. این مسئله ملزم به این است جهت بهبود سلامت روان دانشجویان از طریق مشارکت مؤثری بین دانشجویان، مسئولین دانشگاه‌ها و وزارتین انجام گردد.
دریافت: 1402/6/11 | پذیرش: 1402/7/12 | انتشار: 1402/12/23