دوره 3، شماره 4 و 5 - ( 10-1391 )                   جلد 3 شماره 4 و 5 صفحات 84-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Hypiran on Anxiety among Students in Karaj University's Dormitories. 3 2013; 3 (4 and 5) :77-84
URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-94-fa.html
بررسی تأثیر هایپیران بر اضطراب دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های شهر کرج . توسعه پرستاری در سلامت. 1391; 3 (4 و 5) :77-84

URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-94-fa.html


چکیده:   (7813 مشاهده)

زمینه و هدف: قرار گرفتن در معرض ناامنی‌های زندگی ریشه بسیاری از اضطراب‌ها است.امروزه داروهای شیمیایی متعددی جهت درمان اضطراب به کار برده می‌شود که هریک عوارض جانبی خاص خود را دارد. بهره‌گیری از داروهای گیاهی در کنار داروهای شیمیایی می‌تواند به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کند. گیاه هوفاریقون در طب سنتی با اثرات ضد افسردگی، ضداضطراب و ضد میگرن کاربرد فراوانی دارد. این پژوهش به منظور تعیین تأثیر هایپیران بر اضطراب دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های شهر کرج در سال 89-88 انجام شد.

مواد وروش‌ها: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی شاهددار است. جامعه پژوهش شامل 180 نفر از دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های شهر کرج بودند که به طور تصادفی از میان کل خوابگاه‌های دخترانه وابسته به دانشگاه‌های هنر و کشاورزی انتخاب و در دو گروه تجربه و شاهد قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و آزمون اضطراب اسپیل‌برگر بود. ابتدا هر دو گروه پرسشنامه را تکمیل کرده، سپس به گروه تجربه به مدت 2 ماه روزانه 60 قطره عصاره هایپیران داده شد. در این مدت گروه شاهد، هیچ دارویی مصرف نکرد. پس از پایان مطالعه هر دو گروه مجدداَ پرسشنامه اضطراب اسپیل‌برگر را تکمیل کردند. در نهایت داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری کای دو، فیشر، تی زوج و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: بررسی‌ها نشان داد میانگین اضطراب واحدها بعد از مصرف دارو درگروه تجربه برحسب متغیر سن و ترم تحصیلی، 8/57 و بعد از پایان مطالعه درگروه شاهد 11/ 95 بوده است (05/0P< ) که اختلاف معنی‌داری را بین دو گروه نشان می‌دهد. همچنین میانگین اضطراب بعد از مصرف دارو درگروه تجربه برحسب وضعیت تأهل 64/57 و بعد از پایان مطالعه در گروه شاهد 11/95  بود که ( 05/0P<) اختلاف معنی‌داری را نشان می‌دهد. 

نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش نشان داد که مصرف هایپیران تأثیر مثبت برکاهش اضطراب دارد. بر اساس نتایج پژوهش و با توجه به عدم وجود اثرات جانبی این گیاه، استفاده از آن جهت کاهش اضطراب پیشنهاد می‌شود.

واژه‌های کلیدی: هایپیران، اضطراب
متن کامل [PDF 243 kb]   (936 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/29 | پذیرش: 1395/4/29 | انتشار: 1395/4/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb