زمینه و هدف: سوء تغذیه به حالتی گفته میشود که به دنبال کاهش، افزایش یا عدم تعادل انرژی، پروتئین و دیگر مواد مغذی به وجود میآید و منجر به اثرات نامطلوب بر روی فرد میگردد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی وضعیت تغذیهای بیماران بزرگسال بستری شده در بخشهای داخلی و نفرولوژی بیمارستان گلستان و سرطان بیمارستان شفای اهواز در سال 1393 انجام شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی 107 بیمار بزرگسال در بخشهای داخلی و نفرولوژی بیمارستان گلستان و بخش سرطان بیمارستان شفا مورد ارزیابی قرار گرفتند. پرسشنامهای دارای دو بخش ارزیابی وضعیت تغذیه و ارزیابی تستهای آزمایشگاهی که قبلاً طراحی شده بود برای بیماران کامل شد. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS دادهها مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: بیشترین میزان عدم سوء تغذیه و سوء تغذیه خفیف در بخش داخلی بود (9/41 درصد، 50 درصد) و بیشترین میزان سوء تغذیه متوسط و شدید در بخش سرطان بوده است (5/62 درصد، 8/58 درصد). بر اساس آزمون همبستگی پیرسون بین درجه سوء تغذیه با متغیرهای وزن، دور کمر و BMI ارتباط معناداری وجود داشت (05/0>p)، و بین درجه سوء تغذیه با متغیرهای سن، قد و دور بازو ارتباط معناداری وجود نداشت (05/0p>).
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این مطالعه میتوان گفت بین درجه سوء تغذیه با متغیرهای وزن، دور کمر و BMI ارتباط معناداری وجود دارد.
|
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |