دوره 12، شماره 1 - ( 4-1400 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 53-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghasi Z, Araghian-Mojarrad F, Jafari H. The Effect of Patients' Trust In Nurses On Their Recovery Process: A Review Study. 3 2021; 12 (1) :42-53
آغاسی زهرا، عراقیان مجرد فرشته، جعفری هدایت. تأثیر اعتماد به پرستاران در روند بهبودی بیماران: یک مطالعه مروری. توسعه پرستاری در سلامت. 1400; 12 (1) :42-53

زمینه و هدف: اعتماد جز مهم در ارتباط بین بیمار و پرستار است. از عوامل مؤثر بر اعتماد بین بیمار و پرستار می توان به عوامل ارتباطی، عوامل حرفه ای مؤثر و تخصص پرستاران اشاره کرد. با در نظر گرفتن پیامدهای مثبت گوناگونی که اعتماد بیمار به پرستار می‌تواند به همراه داشته باشد، این مطالعه با هدف تأثیراعتماد به پرستاران در روند بهبودی بیماران انجام شد.
روش کار: این مطالعه به صورت مرور روایتی انجام شد. جهت انتخاب مطالعات فارسی در پایگاه های اطلاعاتی مانندMagiran،Mags Noor، SID،   IranMedexبا کلید واژه های اعتماد، بیمار، پرستار، بین سال های 1389 تا 1399 جستجو شد و برای مطالعات به زبان انگلیسی از کلید واژه هایPatient, Nurse, Trust در پایگاه اطلاعاتی direct science ، Scopus, Pubmed بین سال های 2010 تا 2020 استفاده شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل بررسی مقالات و پایان نامه های انگلیسی و فارسی و  معیارهای خروج  شامل عدم دسترسی به نسخه کامل مقاله مورد نظر بود. مقالات مروری از مطالعه خارج شدند. پس از جستجو در بانک های اطلاعاتی،68 مقاله وارد مطالعه شدکه در نهایت 15مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
 یافته‌ها: نتایج نشان داد عوامل ارتباطی و حرفه ای در ایجاد اعتماد بیمار به پرستار مؤثر می باشند. موانع ارتباطی و مراقبتی از موانع برقراری اعتماد می باشند. پیامد اعتماد بیمار به پرستار شامل پیامد های روحی و درمانی می باشد.
نتیجه گیری: مدیران پرستاری با آموزش دادن به پرستاران و به روز کردن دانش حرفه‌ای، مسیر تکامل اعتماد در پرستاران و بیماران را جهت مراقبت پرستاری مطلوب هموار نمایند.

واژه‌های کلیدی: بیمار، پرستار، اعتماد
دریافت: 1400/4/30 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/7/4