دوره 12، شماره 2 - ( 12-1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 47-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosein-Pour M, Ghorbani-Moghaddam P, Alizadeh A. Predicting social physique anxiety Disorder based on the self-Compassion and Self-Esteem in Female Athletes. 3 2022; 12 (2) :37-47
حسین پور محمدرضا، قربانی مقدم پریسا، علیزاده اصغر. پیش‌بینی اختلال اضطراب اجتماعی اندام بر مبنای خود شفقت ورزی و عزت نفس در زنان ورزشکار. توسعه پرستاری در سلامت. 1400; 12 (2) :37-47

زمینه و هدف: عوامل زیادی ممکن است باعث ایجاد هراس و اضطراب اجتماعی شود که یکی از منابع می‌تواند نگرانی افراد درباره بدن خود باشد. هدف از پژوهش حاضر پیش‌بینی اختلال اضطراب اجتماعی اندام بر مبنای خودشفقت‌ورزی و عزت نفس در زنان ورزشکار بود.
مواد و روش‎ها: نوع مطالعه، مقطعی از نوع همبستگی است که به صورت پیمایشی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان ورزشکار رشته‌های تی آر ایکس و اسپینینگ شهر مشهد در سال 1399 بود. از این میان 100 نفر  به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس‌های اضطراب اجتماعی اندام، شفقت خود و عزت نفس روزنبرگ بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی شاخص‌های پراکندگی و مرکزی (میانگین، انحراف استاندارد) و آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام به وسیله نرم‌افزار SPSS نسخه  19 استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های به دست آمده از پژوهش نشان داد که بین اعتماد به نفس و خودشفقتورزی با اضطراب اجتماعی اندام رابطه معنی‌دار وجود دارد. همچنین یافته پژوهش نشان داد که از میان متغیرهای وابسته، تنها متغیر همانندسازی افراطی ۴٨ درصد از تغییرات واریانس اضطراب اجتماعی بدن را تبیین می‌نماید.
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر تلویحات عملی در حوزه بالینی در حوزه اضطراب اجتماعی اندام در ورزشکاران زن دارد.
دریافت: 1400/7/13 | پذیرش: 1400/10/16 | انتشار: 1400/12/22