دوره 13، شماره 1 - ( 1-1401 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 35-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shayan A, Sattari M, Kazemi F, Rafayi M, Masoumi S, Soltani F, et al . Evaluation of Midwifery Student's Attitude, Performance and Satisfaction from teaching clinical skills with the Video in Hamedan School of Nursing and Midwifery (2019). 3 2022; 13 (1) :26-35
URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-323-fa.html
شایان آرزو، ستاری مهتاب، کاظمی فریده، رفایی منصوره، معصومی سیده زهرا، سلطانی فرزانه، و همکاران.. بررسی نگرش، رضایت و عملکرد دانشجویان مامایی دانشکده پرستاری و مامایی همدان از تدریس مهارت‌های بالینی با کمک فیلم در سال 1398. توسعه پرستاری در سلامت. 1401; 13 (1) :26-35

URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-323-fa.html


چکیده:   (1009 مشاهده)
زمینه و هدف: مدرسین برای تحقق اهداف خود از راهبردهای مختلف تدریس بهره می­گیرند. تدریس مهارت­های مختلف، نیاز به استفاده از روش­ها و فنون متفاوتی دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد، نگرش و رضایت دانشجویان مامایی از تدریس مهارت­های بالینی با کمک فیلم انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر نیمه تجربی قبل و بعد با یک گروه می‌باشد که بر روی کلیه دانشجویان مامایی(20 نفر)  ورودی سال 1398 دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه و چک لیست ارزیابی اطلاعات دموگرافیک و سنجش نگرش، رضایت‌مندی و عملکرد محقق ساخته بود. در هر جلسه ابتدا پروسیجر با توضیحات استاد و اجرا بر روی مولاژ انجام شد، سپس نگرش، رضایت و عملکرد دانشجویان از این روش سنجیده شد، سپس همان پروسیجر با فیلم آموزشی برای دانشجویان به اجرا درآمد و مجدد کلیه موارد بررسی شد. جهت آنالیز دادهها از نرم افزار stata-13 و برای تحلیل از آزمون‌های شاپیروویلک، شاخص‌های مرکزی و پراکندگی، من ویتنی و تی مستقل استفاده شد. 
یافته‌ها: در تمام پروسیجرها نمره کل نگرش دانشجو در بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله بالاتر بوده و نمره نگرش در پروسیجرهای تزریق و پرپ و درپ زایمان معنادار بود (به ترتیب 005/0=p و 04/0=p).  نمره رضایت‌مندی دانشجو نیز در تمام پروسیجرها بعد از مداخله بالاتر بود ولی این تفاوت در پروسیجر سونداژ، اکسیژن تراپی، تزریق و پرپ و درپ زایمان معنادار بود. میانگین نمره کل رضایت‌مندی نیز بطور معنی‌داری بعد از مداخله بیشتر از قبل بود (01/0=p). در تمام پروسیجرها بجز اکسیژن تراپی، نمره عملکرد دانشجو بعد از مداخله بطور معنادار بالاتر بود. میانگین نمره کل عملکرد نیز در بعد از مداخله به صورت معنیداری افزایش داشت (001/0>p).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که فیلمهای آموزشی می­تواند تاثیر مطلوبی بر عملکرد، نگرش و رضایتمندی دانشجویان در آموزش پروسیجرهای درمانی داشته باشند. بنابراین استفاده صحیح از منابع ویدیویی ممکن است بتواند کمیت و کیفیت تدریس را ارتقا دهد.
متن کامل [PDF 406 kb]   (226 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/4/20 | پذیرش: 1400/11/1 | انتشار: 1401/2/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb