دوره 13، شماره 3 - ( 9-1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 46-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafari F. The effect of total-body resistance exercise (TRX) on muscle strength of 13-15-year-old female students. 3 2022; 13 (3) :36-46
جعفری فاطمه، عسکری نفیسه، حکمتی‌پور نفیسه. تأثیر ورزش مقاومتی (TRX) بر قدرت عضلانی دانش‌آموزان دختر 13 تا 15 سال. توسعه پرستاری در سلامت. 1401; 13 (3) :36-46

زمینه و هدف: ضعف عضلانی یکی از عوارض بیتحرکی میباشد که موجب اختلال حرکتی و ناهنجاری‌های عضلانی اسکلتی به خصوص در دختران نوجوان میگردد. از آنجایی ورزش‌های مقاومتی موجب تحریک و رشد عضلات، حفظ ثبات و تعادل در بدن میگردد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ورزش مقاومتی بر قدرت عضلات دانش آموزان دختر 15-13 سال شهر گرگان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی 50 نفر از دانشآموزان دختر 15-13 سال شهرگرگان به صورت تخصیص تصادفی ساده به صورت مساوی در دو گروه آزمون و کنترل انجام شد. در گروه آزمون 8 جلسه تمرینی هر هفته 2جلسه60-50دقیقهای در باشگاه ورزشی انجام شد. گروه کنترل نیز مداخلهای انجام نشد. ابزار سنجش قدرت عضلانی بالاتنه وزنه پرس سینه و قدرت عضلانی پایین‌تنه وزنه با پا بود. اطلاعات بعد وارد شدن در نرمافزار آماری  spss21توسط آمار توصیفی و آمار استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: آزمون کواریانس در مقایسه قدرت عضلاتی بالاتنه با حذف اثر پیش‌آزمون اختلاف معنیداری را نشان داد ( 01/0P<، 28/0= .(Eta=   آزمون کواریانس در مقایسه قدرت عضلانی پایین‌تنه با حذف اثر پیشآزمون اختلاف معنیداری را نشان داد ( 01/0P<، 42/0= Eta=  ).
نتیجه‌گیری: ورزش مقاومتی نقش مهمی در تقویت قدرت عضلانی اندام‌های بالا و پایین‌تنه دانشآموزان دارد. لازم است مدیران و دستاندرکاران بهداشتی از این روشهای تمرینی در پیشگیری از مشکلات ستون فقرات دختران استفاده نمایند.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/3/24 | پذیرش: 1401/8/23 | انتشار: 1401/9/27