دوره 14، شماره 2 - ( 12-1402 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 26-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gooshi M, Nehrir B. Nursing prescription: A systematic Review in Iran. 3 2024; 14 (2) :18-26
گوشی دهقی محمد، نحریر بتول. تجویز پرستاری: یک مطالعه مرور نظام‌مند در ایران. توسعه پرستاری در سلامت. 1402; 14 (2) :18-26

زمینه و هدف: از جمله مهم‌ترین نقش‌های جدید برای گروه‌های مراقبت سلامت به‌ویژه پرستاران تجویز دارو است. تجویز پرستاری را می‌توان یکی از عوامل اساسی در تخصصی‌سازی حرفه پرستاری برشمرد. هدف از ارائه این مقاله مروری جامع بر پژوهش‌های انجام‌شده درباره تجویز پرستاری در سراسر ایران است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق یک مطالعه مرور نظام‌مند است. مطالعات مرتبط با تجویز پرستاری در ایران از پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر فارسی‌زبان، بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran) و پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (Iran Medex) و پایگاه‌های اطلاعاتی انگلیسی‌زبان شامل:, Scholar Google Web, MEDLINE, Pub Med, Scopus, ScienceDirect, با ترکیبی از کلیدواژه‌های: Iran, nurse prescribing, nursing prescription که معادل فارسی آن‌ها به ترتیب ایران، نسخه‌نویسی پرستار و تجویز پرستاری است بدون محدودیت زمانی انجام شد.
یافته‌ها: از مجموع 81 مقاله به‌دست ‌آمده بعد از بررسی دقیق، 4 مقاله که به‌طور مستقیم در مورد تجویز پرستاری در ایران بود، در این مطالعه وارد شدند. هر 4 مطالعه به‌ روش کیفی انجام‌شده بود. با توجه به‌ مرور متون مربوطه، تجویز در پرستاری در سال‌های اخیر بیش‌ازپیش مورد توجه پژوهشگران واقع‌ شده است.
نتیجه‌گیری: گرچه توجه به تجویز پرستاری در ایران در مطالعات اخیر افزایش‌یافته است، ولی کماکان کمبود پژوهش‌ها در این زمینه نیاز به توجه بیشتری می‌طلبد. انجام مطالعات باهدف طراحی و بکارگیری و ارزشیابی روش‌های مختلف اجرای فرآیندهای تجویز پرستاری و تصویب قوانین حمایت‌کننده از تجویز پرستاری توصیه می‌شود.
دریافت: 1400/4/14 | پذیرش: 1402/8/15 | انتشار: 1402/12/19