زمینه و هدف: با شروع پاندمی کرونا، کیفیت و کمیت آموزش بالینی مامایی به ناچار تغییر میکند که از طرفی میتواند سلامت زنان باردار و نوزادان آنها را تحت تأثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان تحقق اهداف دروس بالینی از دیدگاه اساتید و دانشجویان کارشناسی مامایی در شرایط پاندمی کرونا اجرا گردید.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی است. تمامی دانشجویان مامایی ترم 4 ، 6 و 8 (70 نفر) و کلیه اساتید مامایی دانشکده پرستاری و مامایی همدان (20نفر) با نمونهگیری تمام شماری مورد بررسی قرار گرفتند. جمعآوری دادهها با استفاده از فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه محقق ساخته 6 قسمتی ارزیابی میزان تحقق اهداف کارآموزی صورت گرفت. تحلیل دادهها به کمک آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی با استفاده از نرمافزار SPSS/23 صورت پذیرفت.
یافتهها: اساتید مامایی بیشترین میزان تحقق اهداف را مربوط به کارآموزی بارداری طبیعی 1 با میزان9/88% و کمترین را مربوط به کارآموزی بارداری 2 و3، 2/41% دانستند. این میزان از نظر دانشجویان ترم 4، در کارآموزی اورژانس پرهناتال4/68% و درحد متوسطی بود. در ترم 6 کارآموزیهای مراقبت پره ناتال و بهداشت مادر و کودک با میزان 80% و در ترم 8 کارآموزی زایمان 2و3 با میزان 7/85% بیشترین میزان تحقق را به خود اختصاص دادند. میزان تحقق اهداف در تمام حیطههای آموزشی در دانشجویان ترم 6 و 8 تفاوت آماری معنیداری نداشت (P>0.05).
نتیجهگیری: اهداف آموزشی در اغلب دروس بالینی مامایی علیرغم شرایط همهگیری کرونا بخوبی پوشش داده شده است. شرایط بحرانی مانند کرونا میتواند موجب محدودیتها و چالشهایی در تحقق برخی اهداف آموزش بالینی شود. از آنجایی که رسالت آموزش مامایی تأمین هر چه بیشتر سلامت زنان باردار و نوزادان آنها میباشد، توجه به آموزش بالینی مامایی بخصوص در چالشهای ناشی از بحرانهایی از این دست، توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/1/18 | پذیرش: 1403/6/14 | انتشار: 1403/6/25