زمینه و هدف: کودکان بهعنوان ناقلین بالقوه بیماری کرونا ویروس شناسایی شدهاند و واکسیناسیون آنان میتواند تأثیر بسزایی در قطع زنجیره انتقال این بیماری داشته باشد. با توجه به اینکه تصمیمگیرندگان نهایی در رابطه با واکسیناسیون کودکان، والدین آنان میباشند؛ به نظر میرسد، هرگونه تغییر در دانش، نگرش یا میزان اضطراب والدین میتواند بر انتشار پاندمی کووید-19 تأثیرگذار باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط دانش و نگرش با اضطراب والدین در واکسیناسیون کووید-19 فرزندانشان انجام شده است.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی است که از تیر تا شهریور سال 1401 انجام شده است. در مجموع 250 نفر از والدین کودکان و نوجوانان زیر 18 سال مراجعهکننده به مراکز بهداشت شهرستان ایلام به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به مطالعه دعوت شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه دانش، نگرش، کاربست و نگرانیهای واکسن کووید-19 و پرسشنامه اضطراب واکسیناسیون کووید-19 جمعآوری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.
یافتهها: در والدین شرکتکننده در مطالعه حاضر، میزان اضطراب و نگرش همبستگی مستقیم و معناداری داشت (54/0 r=، 05/0 P<). در حالی که هیچ همبستگی معناداری بین میزان اضطراب و دانش والدین مشاهده نشد (07/0 r=،24/0 P=).
نتیجهگیری: بر اساس یافته ها، بین اضطراب والدین و نگرش آنان ارتباط آماری معناداری وجود دارد. از اینرو پیشنهاد می شود، پرستاران کودکان و همچنین سیاستگذاران بهداشتی جامعه، فضاهای آموزشی مناسب جهت ارتقا نگرش مثبت والدین نسبت به واکسیناسیون کووید-19 فراهم کنند تا از این طریق اضطراب واکسیناسیون والدین کاهش یابد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1403/3/14 | پذیرش: 1403/6/11 | انتشار: 1403/12/11