دوره 8، شماره 1 - ( 3-1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 56-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

The relationship between sensation seeking and identity styles with high-risk behaviors in adolescents (center of Zahedan Red Crescent). 3 2017; 8 (1) :47-56
رابطه بین هیجان‌ خواهی و سبک‌های هویت با رفتارهای پرخطر نوجوانان (کانون هلال احمر زاهدان) . توسعه پرستاری در سلامت. 1396; 8 (1) :47-56

زمینه و هدف: درک خطرپذیری نوجوان به عنوان اقتضای قابل انتظار این دوره سنی نه به عنوان رفتار انحرافی بلکه جهت پیشگیری لازم است. هدف پژوهش حاضر، رابطه بین هیجان‌ خواهی و سبک‌های هویت با رفتارهای پرخطر نوجوانان (کانون هلال احمر زاهدان) بود.
مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی در کانون هلال احمر شهر زاهدان در سال 1395 انجام شد. جامعه پژوهش1730 نفر و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 150 نفر با روش نمونه گیری در دسترس برآورد شدند. به منظور جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه هیجان‌ خواهی، سبک هویت و رفتار پرخطر استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار spss-19 و آزمون همبستگی و رگرسیون تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد میان هیجان‌خواهی و رفتارهای پرخطر ارتباط معناداری مشاهده شد (05/0 P). میان ابعاد سبک هویت هنجاری، متعالی (معکوس و منفی) و سردرگم (مستقیم و مثبت) با رفتار پرخطر ارتباط معناداری مشاهده شد (05/0 P). نتایج رگرسیون نشان دادند هیجان‌ طلبی و سبک‌های هویت قدرت پیش بینی رفتارهای پرخطر را داشته‌اند.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد بین هیجان‌ طلبی و سبک‌های هویت همبستگی وجود دارد. پیشگیری، چاره‌ای منطقی برای ایمن‌سازی روانی و اجتماعی ارائه می دهد. پیشگیری از رفتارهای پرخطر  راحت‌تر، کم هزینه‌تر و مؤثرتر از درمان آن می‌باشد.
متن کامل [PDF 461 kb]   (2004 دریافت)
دریافت: 1396/9/8 | پذیرش: 1396/9/8 | انتشار: 1396/9/8