دوره 10، شماره 2 - ( 7-1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 86-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nik-Farjam F, Hojjati H. The Relationship between Mobile Phone Dependency and Social Skills of Students in Gonbad Kavoush. 3 2019; 10 (2) :77-86
نیک فرجام فرحناز، حجتی حمید. ارتباط وابستگی به تلفن همراه با مهارت اجتماعی دانش آموزان شهر گنبد کاووس. توسعه پرستاری در سلامت. 1398; 10 (2) :77-86

مقدمه: امروزه تلفن همراه و استفاده از اینترنت در کنار تمام مزایایی که  دارد،  پیامدهای منفی نظیر اعتیاد به تلفن همراه دارد که موجب اختلال در مهارت های اجتماعی و سبک زندگی دانش آموزان می گردد. لذا این مطالعه با هدف ارتباط وابستگی به تلفن همراه با مهارت اجتماعی دانش آموزان شهر گنبد کاووس در سال 1397 انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی همبستگی برروی 400 نفر از دانش آموزان دختر شهر گنبدکاووس با روش نمونه گیری خوشه ای انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد وابستگی به تلفن همراه(COS) و پرسشنامه مهارت اجتماعی (TISS  ) بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون کروسکال والیس انجام شد.
یافته ها: بین میزان وابستگی به تلفن همراه 43(/13±69/61 ) و مهارت اجتماعی( 49/19±55/139) آزمون اماری اختلاف معنی داری را نشان داد (01/0P<،26/0- r=) به طوری که با افزایش وابستگی به تلفن همراه میزان مهارت اجتماعی پایین تر می شود.
بحث: نتایح این مطالعه نشان داد با افزایش وابستگی به تلفن همراه مهارت اجتماعی کمتر می شود. لذا لازم است مدیران و برنامه ریزان آموزش پرورش از فواید و فرصت های تکنولوژی های جدید به نحو درست در پرکردن اوقات فراغت و آموزش دانش آموزان و تقویت مهارت های زندگی آنها استفاده نمایند.

دریافت: 1399/2/30 | پذیرش: 1399/2/30 | انتشار: 1399/2/30