دوره 15، شماره 1 - ( 6-1403 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 56-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ali Sheikhi R, Heidari M, Karimifard M. Giving Birth in Ambulance Attended by Pre-Hospital Emergency Staff: A Cross-Sectional Study. 3 2024; 15 (1) :45-56
URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-419-fa.html
علی شیخی رحیم، حیدری محمد، کریمی‌فرد موسی. اپیدمیولوژی زایمان در آمبولانس اورژانس پیش بیمارستانی: یک مطالعه مقطعی. توسعه پرستاری در سلامت. 1403; 15 (1) :45-56

URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-419-fa.html


چکیده:   (298 مشاهده)
زمینه و هدف:  زایمان در آمبولانس به دلایل زیادی از جمله فاصله زیاد محل سکونت مادران باردار تا مراکز بهداشتی- درمانی، صعب العبور بودن جاده­های مواصلاتی، کمبود آگاهی و تأخیر در مراجعه به هنگام رخ می‌دهد. این مطالعه جهت بررسی اپیدمیولوژی زایمان در آمبولانس در یک مقطع یکساله در استان چهارمحال و بختیاری انجام شده است.
مواد و روش‌ها : این مطالعه یک مطالعه توصیفی، مقطعی می‌باشد و به روش گذشته‌نگر انجام شده است و در آن کل مأموریت‌های  مربوط به بارداری و زایمان در اورژانس پیش‌بیمارستانی استان چهارمحال و بختیاری در سال 1401 استخراج شده و سپس از میان آنها تعداد زایمان­های صورت گرفته با کمک و همراهی پرسنل اورژانس، قبل از رسیدن به بیمارستان و یا مراکز مجهز درمانی تعیین گردید. آنالیز داده­ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی و تحلیلی انجام شد.
یافته‌ها : از تعداد 954 مأموریت مربوط به مشکلات بارداری، 18/6 درصد (59 مورد) منجر به زایمان قبل از انتقال به بیمارستان شده است. از این تعداد 23/54 درصد (32 مأموریت) زایمان در آمبولانس و یا توسط پرسنل اورژانس پیش‌بیمارستانی در صحنه بوده است و 77/45 درصد (27 مورد)  قبل از رسیدن پرسنل اورژانس زایمان انجام شده است. در مأموریت­های منجر به زایمان در آمبولانس 12/53 درصد (17 مورد) ماما در آمبولانس حضور نداشته است و زایمان با کمک و همراهی تکنیسین­های مرد انجام شده است. تعداد 13 مادر باردار (36/1 درصد)  از تماس گیرندگان با اورژانس به علت مخاطره‌آمیز بودن وضعیت مادر و یا صعب العبور بودن مناطق، توسط اورژانس هوایی منتقل شده‌اند.
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد به دلیل فاصله زیاد بسیاری از مناطق روستایی و عشایری تا مراکز بهداشتی درمانی مجهز و صعب العبور بودن راه‌های مواصلاتی و همچنین عدم مراجعه بموقع مادران باردار، زایمان در آمبولانس اجتناب‌ناپذیر است. لذا برای حفظ سلامت مادر و نوزاد در هنگام زایمان، آموزش تئوری و عملی برای کسب مهارت در مدیریت زایمان برای پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی الزامیست.
متن کامل [PDF 768 kb]   (102 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/3/6 | پذیرش: 1403/6/8 | انتشار: 1403/6/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb