زمینه و هدف: مطالعات بسیاری به نقش تغذیه به عنوان یک فاکتور احتمالی مهم در ابتلا به بیماری ام اس اشاره کردهاند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت عادات غذایی و تغذیه در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن ام اس تهران در سال 1387 صورت گرفت. |
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. تعداد 200 نفر از بیماران مبتلا به ام اس مراجعه کننده به انجمن ام اس ایران در سال 1387 به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. نمونهگیری به صورت آسان و در دسترس بود. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه و روش جمعآوری آن مصاحبه بود. در پایان دادههای پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و نرمافزار SPSS 5/11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد 78 درصد واحدهای مورد پژوهش از نظر عادات غذایی و تغذیه در سطح نسبتاً مطلوب بودهاند و بین وضعیت عادات غذایی و تغذیه با وضعیت تأهل (015/0p =) و وضعیت درآمد (001/0p =) ارتباط آماری معنیداری وجود داشت. نتیجهگیری: عادات غذایی و تغذیه مناسب میتواند در کنترل بیماری و برخی از علائم و عوارض آن تأثیرگذار باشد، لذا ارتقاء رفتارهای تغذیهای با برنامههای آموزشی منسجم در این گروه از بیماران ضروری به نظر میرسد. |
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |