دوره 14، شماره 2 - ( 12-1402 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 80-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Structural Model Satisfaction with Work-Family Balance According to Role Overload in Nurses: Negative Emotion Mediators and Core Self-Evaluations Modulators. 3 2024; 14 (2) :69-80
URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-401-fa.html
رفعت مقام ساره، رجب‌دری حسین. الگوی ساختاری رضایت از تعادل کار- خانواده بر اساس فشار نقش در پرستاران: نقش میانجی هیجان منفی و تعدیلگری خودارزیابی. توسعه پرستاری در سلامت. 1402; 14 (2) :69-80

URL: http://ndhj.lums.ac.ir/article-1-401-fa.html


چکیده:   (80 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر، تدوین الگوی ساختاری رضایت از تعادل کار- خانواده بر اساس فشار نقش در پرستاران با نقش میانجی هیجان منفی و تعدیلگری خودارزیابی در پرستاران است.

مواد و روش­ها: این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی از نوع توصیفی- همبستگی است و جامعه آن را پرستاران شاغل در بیمارستان‌های فسا در زمستان 1400 تشکیل می‌دهد. برای این منظور با کسب نظر 226 نفر از پرستاران بیمارستان‌های ولی‌عصر (عج) و شریعتی با استفاده از نمونه‌گیری تصادفی، این موضوع بررسی شد. در راستای آزمون فرضیه­های پژوهش نیز از فن حداقل مربعات جزئی و معادلات ساختاری در نرم­افزار Smart-PLS استفاده شد.

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که بین فشار نقش و رضایت از تعادل کار- خانواده، رابطه منفی و معناداری در سطح 77 درصد (آماره T، 739/8-) وجود دارد و برازش الگو مطلوب است. همچنین هیجان منفی، نقش میانجی در رابطه بین فشار نقش و رضایت از تعادل کار- خانواده دارد. به صورتی که فشار نقش موجب افزایش هیجان منفی در سطح 82 درصد (آماره T، 831/29) می‌شود و رضایت از تعادل کار خانواده را به میزان 31 درصد (آماره T، 572/2-) کاهش می‌دهد. افزون بر آن، رابطه فشار نقش و رضایت از تعادل کار- خانواده با نقش تعدیلگر خودارزیابی به‌صورت منفی به میزان 57 درصد (آماره T، 540/6) کاهش می­یابد.

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته­های پژوهش می‌توان دریافت که رابطه فشار نقش و رضایت از تعادل کار- خانواده با نقش‌های میانجی هیجان منفی و تعدیلگر خودارزیابی در پرستاران بر اساس شواهد تجربی مورد تائید است و نقش مؤثری در رفتار پرستاران دارد و با توجه به حساسیت شغلی آن­ها، لازم است این مقوله بیش‌ازپیش موردتوجه مدیران و برنامه­ریزان در میدان عمل قرار گیرد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/6/27 | پذیرش: 1402/11/25 | انتشار: 1402/12/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه پرستاری در سلامت(دانشکده پرستاری الیگودرز) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Nursing Development in Health Journal

Designed & Developed by : Yektaweb